Част от програмата на фестивала „Бадемови приказки” бе и организирания благотворителен търг, който се проведе вчера в читалището. В началото на месец март, Община Ивайловград обяви два детски конкурса: за литературно произведение и за рисунка, на тема „Бадемов град” и „Мой Ивайловград”.

Участници в театралната трупа „Орфей 1”, заедно с Кмета на Ивайловград, г-жа Овчарова и г- н Панайотов – Секретар на Общината, прочетоха наградените литературни произведения.

Община Ивайловград изказва огромната си благодарност на издателство „Факел” и Драматично-куклен театър „Иван Димов” Хасково, които осигуриха книги и златни билети за победителите. Наградените произведения ще бъдат публикувани в следващия брой на местния ни вестник и в сайта на Община Ивайловград-новините.

Много вълнуващо протече награждаването на рисунките. Те станаха част от организиран търг. Оспорваното наддаване за тях и достигнатите тръжни цени показаха на малки и големи, че изкуство - правено с любов, струва много.

Организаторите на конкурса обявиха каузата за която се продаваха детските рисунки – закупуването на енергийни пейки и поставянето и в градския парк, за радост на децата на Ивайловград.

Освен наградените картини продадени на търг, всички останали картини също се продаваха за символичната сума от 5,00 лв.

С изключителна радост споделяме с Вас, че всички детски рисунки бяха закупени, а събраната сума достигна 557 лв. Това е повод за радост и гордост. Ще продължим да събираме средства за каузата и тази вечер. На концерта в Градската градина ще има кутия, в която всеки който желае да спомогне за реализирането на идеята – поставяне на детски светещи пейки, ще може да го направи.

Ние вярваме, че когато заедно с децата сме в една обща капания и имаме обща цел, не само ще успеем, но и ще се грижим и пазим закупеното.

Благодарим на децата за участието в тази надпревара и на дарителите за подкрепата!

 

Заедно ще създадем един по-красив и уютен град!