В навечерието на Националния празник на България – 3 март, община Ивайловград организира празнично шествие с полагане на венци и цветя пред паметниците на освободителите на на България, с което отбеляза 142-та годишнина от Освобождението на България от османско владичество. В шествието се включиха Общинска Администрация – Ивайловград, общински предприятия, институции, СУ „Христо Ботев“, Дневен център за деца с увреждания, пенсионерски клубове, тракийски хор „Яни Попов“, и признателни граждани.
През деня венци и цветя бяха положени и в с.Славеево, където ученици от СУ „Христо Ботев“ изнесоха почетни слова, и в с.Плевун, където бе почетена паметта на Кап. Петко Войвода.

По повод 3-ти март, вчера потребителите на Дом за стари хора – Ивайловград, посетиха Общински исторически музей-Ивайловград и осъществиха „разходка в миналото”

Празничната програма продължи с тържествен концерт в голямата зала на Народно читалище „Пробуда 1914“, в взеха участие Общински исторически музей – Ивайловград, Група за художествено слово „Приятели на поезията“, Камерна формация „Армира“, Детска вокална група „Шастливци“, Извънкласна форма „Български народни хора“ при СУ „Христо Ботев“ и Тракийски хор „Яни Попов“. С песни, стихове и фолклорни изпълнения на големи и малки артисти, празникът беше отбелязан по подобаващ начин, в дух на национална гордост и частици от историята.