На 21 ноември Българската православна църква отбелязва празника Въведение Богородично. Въведение Богородично за първи път се е отпразнувал като самостоятелен празник през 715 година. Според църковния ни календар празникът попада в периода на Коледните пости.

На този ден вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото – в себе си и в света.
Според православната традиция на този ден е въведена в храма от своите родители 3-годишната Мария – бъдещата Божия майка. Затова се счита, че на този ден цялото семейство трябва да влезе в храма и да отдаде почит на всички християнски добродетели. С решение на Светия Синод на Българската православна църква, от 1929 година този празник се чества и като Ден на християнското семейство и на православната младеж.
Според народните поверия, на този празник, българите гадаят какво ще е времето през следващата година. Ако е топло и слънчево, зимата ще е люта, а лятото сухо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото дъждовно, реколтата богата.

Честит празник на всички семейства! Днешният празник е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за добротата, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни!
Нека Сърцата ни бъдат изпълнени със смелост, за да сбъднем мечтите си!

Нека се ОБИЧАМЕ!