Вестник „Стандарт“ гостува на Ивайловград с кампанията „10 причини да остана в моя роден град“. Ивайловград е 19 град, включващ се в инициативата, подкрепяща бъдещето на България, в лицето на младежта, местния бизнес, организации и институции, направили много за града, формации, успешно поддържащи и предаващи традициите на следващото поколение.

Във фоайето на НЧ „Пробуда 1914“ гостите на събитието имаха възможността да разгледат 10 пана, показващи развитието на община Ивайловград.

„Това е 19-тия град, в който показваме преобразяването на градовете в последните години с тези 10 фото пана, които подаряваме на вашия град. И заедно с това ще наградим тези от вас, които с таланта, уменията си, силния си дух участват в промяната така, че са пример не само за съгражданите си, но и за цяла България“, каза главният редактор на в. „Стандарт“ и водещ на събитието г-жа Славка Бозукова.

В церемонията по връчване на наградите участваха Бони Петрунова, директор на Националния исторически музей, която е и сред най-големите почитатели на културно-историческото наследство на Ивайловград; Стефка Здравкова – заместник-областен управител на Област Хасково, Георги Станков – депутат от 44-то Народно събрание, Петър Киров – двукратен шампион по борба.

В категория „Културно – историческо наследство“ напълно заслужено наградата бе присъдена на един от символите на града Антична вила „Армира“. Наградата бе връчена на г-жа Величка Чорбаджиева, Директор на Общински исторически музей – Ивайловград, от Бони Петрунова.

Наградата в категория „Култура“ е свързана и с големия приоритет на общината, а именно: съхраняване на традициите и развитие на фолклора. Тя бе връчена на НЧ „Пробуда 1914“ от заместник-кмета на община Ивайловград Кръстю Делииванов, като наградата получи секретарят на читалището г-жа Снежана Кахчиева.

В категория „Образование“ бяха наградени отличниците на Ивайловград, участващи в множество конкурси, олимпиади, културни мероприятия – Ирина Чорбаджиева, Пламен Карапейков и Магдалена Райкова от СУ „Христо Ботев“. Учениците получиха наградата си от депутата Георги Станков.

В категория „Спорт“ също наградите бяха повече от една. Шампионът по борба Петър Киров връчи наградите на Шахматен клуб „Ивайловград“, с ръководител Мариян Араджиев, и ФК „Раковски 1923“ с треньор Стоян Делчев.
И двата клуба успешно успяват да развиват интелектуалното, мисловното, и физическото развитие на децата от Ивайловград, като успешно представят общината в турнири както из цялата страна, така и в съседните на България държави Гърция и Турция.

Наградата в категория „Инвестиции“ бе връчена от зам. – областния управител на Хасково, на компаниите инвестирали над 3 милиона в строеж на цех за преработка на ядки и засаждане на трайни бадемови насаждения „Агротрейд Къмпъни“ и „Интертаб“ с представител Георги Апостолов.

Последната награда, но не и последна по важност, бе за категория „Хотелиерство“, в която на базата на подадения брой нощувки за 2018 г. СПА хотел „Луксор“ с управител Александър Кафадаров, застана на челните позиции. Наградата бе връчена от Бони Петрунова.

Всеки един от наградените сподели своята причина да остане в Ивайловград – родно място, постоянно стремящо се към развитие, място, където ще се чувстваме обичани и сигурни.