Произведенията от пътуваща изложба „Пътят на художника“ ще посетят и Ивайловград, за да се завърнат там, откъдето тръгва идеята за тяхното създаване. Изложбата ще бъде представена на 17 март 2018 в Антична вила „Армира“.

Осем художници и шест фотографи от България и Турция се представят с картини и фотографии на културно-исторически забележителности, природа, лица и емоции от двете страни на границата. Творбите са вдъхновени и от местни митове и легенди, народни празници, пъстротата на български и турски национални носии, красиви гледки край язовир Ивайловград и залива Сарос, антични паметници, исторически обекти.

Гостите на фестивала ще имат възможността да разгледат изложбата от картини и фотографии, представящи районите на община Ивайловград и кметство Чамлъджа, да се насладят на изпълненията на изключителната народна певица, Антония Кетенева, и на майстора на кавала, Дамян Йорданов, на невероятните изпълнения на Тракийски хор „Яни Попов”, на женските групи за автентичен фолклор от с. Свирачи и от кв. Лъджа в Ивайловград и на танцов клуб „Карамфилчето“. Cohors II Lucensium – група за антични възстановки ще направи всички присъстващи част от древните римски ритуали и бойни сцени. Гостите ще се запознаят с изкуството на уникални местни майстори на приложните изкуства и бижута, както и с кулинарни творци. И накрая, специалният гост на събитието рок дивата Милена Славова ще нажежи околността на Вила Армира със звуците на рок музиката.

Водещ на фестивала ще бъде популярният Теодор Тодоров – Тео.

Фестивалът се организира в рамките на проект „Пътят на художника“, изпълняван по програмата „Трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция 2014-2020“

Заповядайте и станете част от преживяването – в събота от 13:00 ч.!!!

Културен фестивал ПЪТЯТ НА ХУДOЖНИKA – ИНФОРМАЦИЯ

Културен фестивал – Пътят на художника – Информация 1