В навечерието на първи ноември – един от най – съкровените български празници – Деня на народните будители, СУ „Христо Ботев“ отбелязоха празника с традиционно факелно шествие.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Ивайловград г-н Кръстю Делииванов, председателят на Общински Съвет – Ивайловград г-жа Дарина Кисьова, секретарят на община Ивайловград г-н Николай Панайотов, и директорът на СУ „Христо Ботев“ г-жа Александра Хорозова, уважиха тържественото събитие.

Пред портретите на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, и под звуците на химна на народните будители и фанфарната музика на училището, учениците изнесоха и рецитал.

„Следвайте славния път на нашите велики предходници, и помнете „В началото бе Словото!“ – каза, в своето обръщение г-н Панайотов.

Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, дело на хиляди българи, вдъхвали вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото и културното възстановяване на българската държавност.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!