С Ъ О Б Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД, ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ СЪОБЩЯ, ЧЕ ОТ 20 МАРТ 2018 Е ОТВОРЕН УЕБПОРТАЛА НА ИНИЦИАТИВАТА WIFI4EU, ЧРЕЗ КОЙТО СА ПОКАНЕНИ ОБЩИНИТЕ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ НА САЙТА, КЪДЕТО ДА ОЧАКВАТ ПОЛУЧАВАНЕТО НА ПЪРВАТА ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В СРЕДАТА НА МЕСЕЦ МАЙ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕС ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ТОЧКИ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПУБЛИЧЕН ДОСТЪП ДО БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ.

ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД Е ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ РЕГИСТРИРАЛИ СЕ В УЕБПОРТАЛА НА ИНИЦИАТИВАТА WIFI4EU И ОЧАКВА ПЪРВАТА ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ 2018.

ПРОГРАМАТА WIFI4EU ПРЕДЛАГА НА ОБЩИНИТЕ ВАУЧЕРИ НА СТОЙНОСТ 15 000 ЕВРО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ТОЧКИ ЗА ПУБЛИЧЕН ДОСТЪП ДО БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО БИБЛИОТЕКИ, МУЗЕИ, ПАРКОВЕ И ПЛОЩАДИ.

КОМИСАРЯТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЦИФРОВАТА ИКОНОМИКА И ЦИФРОВОТО ОБЩЕСТВО МАРИЯ ГАБРИЕЛ ИЗТЪКНА, ЧЕ: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА WIFI4EU ХИЛЯДИ ЕВРОПЕЙЦИ В ЦЕЛИЯ ЕС ЩЕ РАЗПОЛАГАТ С БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА. WIFI4EU ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ОБЩИНИТЕ ДА ПРИОБЩЯТ СВОИТЕ ГРАЖДАНИ КЪМ ИНТЕРНЕТ СВЪРЗАНОСТТА, ЗА ДА МОГАТ ЧРЕЗ НЕЯ ПЪЛНОЦЕННО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ БЕЗКРАЙНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЦИФРОВИЗАЦИЯТА. ТОВА Е КОНКРЕТНА СТЪПКА КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЦИФРОВИЯ ЕДИНЕН ПАЗАР.

СЛЕД ВХОДИРАНЕ НА ПРОЕКТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА, ЩЕ БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ПРЕДВИДЕНИТЕ ТОЧКИ ЗА ПУБЛИЧЕН ДОСТЪП ДО БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД, КАКТО И СРОКА В КОИТО ТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ.

Съобщение