За втора поредна година, по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември се обявява за Европейски ден без загинали на пътя.
24-часовата полицейска операция, под наименованието EDWARD, е подкрепена от Европейската комисия и посветена на Европейската седмица на мобилността /16-22 септември 2017/, в която се включват община Ивайловград и РУ „Полиция” Ивайловград.
Целта е денят 21 септември да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти.
Идеята е по време на операцията да има 24-часово отразяване на събитията, свързани с безопасността на движението по пътищата и „брояч” на деня, като детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край да бъдат предоставяни онлайн на обществеността.
С оглед успешното отразяване, активното включване и популяризирането на тази операция Ви информираме, че ако желаете да се присъедините или желаете да я подкрепите може да го направите на адрес: http://roadsafetydays.eu/.
Ангажиментът може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя: http://proiectedvvard.eu