В третия ден от фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“ се състоя спектакъл по  стиховете на великия поет от Ивайловград – Ивайло Балабанов в Антична вила „Армира“.
Директорът на Общински исторически музей, г-жа Величка Чорбаджиева, изнесе презентация за историята на Европа, а учениците от СУ „Христо Ботев“ Николета Терзиева и Пламен Карапейков представиха своите есета на тема „Какво е Европа за мен“ и развълнуваха гостите на събитието.
В своето есе Пламен сподели в каква Европа иска да живее – в такава,“ в която законите се спазват, в която образованието на младите е основен приоритет, в която здравеопазването има за цел само да помогне на хората, в която гражданите имат високи доходи, за да могат да се хранят и обличат добре.“
Група по художествено слово към НЧ „Пробуда 1914“ с ръководител Златка Шереметова и школа по балет към НЧ „Пробуда 1914“, ни потопиха в един друг различен свят, благодарение на великолепните стихове на Ивайло Балабанов.
Кметът на община Ивайловград – г-жа Диана Овчарова лично поздрави участващите в спектакъла и изрази възхитата си от талантливите ученици от СУ „Христо Ботев“. Спектакълът е създаден по проект за „Културното наследство на община Ивайловград в контекста на Българското председателство и Европейския съюз”.