Фестивал „Кулинарното наследство на Тракия“, 10 години от побратимяването на община Ивайловград с френския град Лонго!

Община Ивайловград кани всички граждани и гости на събитията, наситили месец септември с емоции, усмивки и цветни палитри!

За осма поредна година Ивайловград ще обедини вкусовете на Тракия, Арда, Егея! За осма поредна година Община Ивайловград и НЧ „Пробуда 1914“ ще бъдат домакини на най-вкусния фестивал „Кулинарното наследство на Тракия“.
Заповядайте, за да станете част от кулинарната надпревара, в която сръчни майстори ще запретнат ръкави, за да приготвят уникални гозби пред погледа на всички вас.
Елате, за да преживеят очите и сърцата ви неповторимата радост от сладостта и красотата на всичко, което ражда плодородната земя на Тракия. Елате, за да видите уникални произведения на съвременното и традиционно изкуство, сътворено от изкусни майстори.

Фестивалът ще се проведе на 7 септември (събота) със следната програма:

16:00 ч. – Начало на кулинарната фиеста
16:15 ч. – Разпродажба на кулинарните изкушения от изложението
17:10 ч. – Презентиране на ястия – Юри Велев, мастър шеф от Метро Академия
17:30 ч. – Дегустация на приготвените от Юри Велев изкушения
20:00 ч. – Награждаване на участниците

Народните танци са магия, а всеки докоснал се до тази магия се преобразява и обогатява душевно – поради тази причина, Ви каним на 7 септември от 20:30 ч. на площад „Тракия“ на спектакъл „Невястата“ на Ансамбъл „Родопа“ Смолян.

Събитията продължават с тържественото отбелязване на 10 години от побратимяването на община Ивайловград с френския град Лонго.

Програмата за честването на десетте години приятелство ще се проведе на 8 септември /неделя/ с редица мероприятия.

Заповядайте, от 10:00 ч. в градинката на Входа на града (Горният мост), където ще се проведе и официалното отбелязване на празника, с тържествени слова с участието на г-жа Диана Овчарова, кмет на община Ивайловград, г-жа Колет Фине – кмет на Лонго, Р. Франция, г-н Виеслав Пардика – кмет на гр. Науенчов, Р. Полша и делегация от гр. Карцаг, Р. Унгария с ръководител г-н Янош Майер.

Нашите прекрасни ивайловградски деца ще поздравят всички нас с Ретро дефиле на носии от ивайловградския край.

Събитията, по повод 10 години от побратимяването ще продължат в 18:30 ч. на Антична Вила „Армира“ с Тържествен концерт на хор „Евмолпея“ от гр. Пловдив.

ТОВА СА ЧАСТ ОТ СЪБИТИЯТА, КОИТО ПРЕДСТОЯТ…
А НИЕ СМЕ ТУК И ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ!!!