Стена на родолюбието с ликовете на Иван Вазов, Солунските братя Кирил и Методий и Христо Ботев, както и исторически картини, озаряват площада на китното ивайловградско село Гугутка.
На днешния празничен ден – църковен празник на Светите равноапостоли Кирил и Методий, лентата на новата емблема на Гугутка отрязаха кметът на селото – Анка Юлиянова, заедно с Доц. д-р Георги Паскалев.
Съществуването на стената на родолюбието е по идея на Доц. д-р Георги Паскалев – Бивш ректор на Медицински университет – Пловдив, който е родом от Гугутка. В знак на признателност, гугутчани удостоиха Доц. д-р Георги Паскалев със званието “Почетен жител на Гугутка”.
Днес гугутчани почетоха и паметта на уважавания Георги Петков – автор на книгата “Моите духовни струни” – книга за кървавата 1913 година, в която описва трагичните събития през 1913 година в ивайловградското село Гугутка, в което е израснал.
Събитието уважиха Председателят на Общински съвет – Ивайловград – Богдана Богданова, Заместник-кметовете на Община Ивайловград Светла Моллова и Кръстю Делииванов.
През 2022 г. Доц. д-р. Георги Паскалев бе награден с почетен знак от Президента за цялостния си принос в развитието на българското медицинско образование. Той е избиран два мандата за ректор на Медицинския университет в Пловдив, а от 2012 г. е почетен ректор на университета.