🌳По повод Седмицата на гората, ТП „Държавно горско стопанство“ – Ивайловград организира конкурс за рисунка на тема „Гората е живот и обща отговорност“. В инициативата се включиха над 60 деца от всички училища в общината, а днес с открита изложба, гостите гласуваха и избраха най-добрите рисунки.

🏆Първо място в конкурса взе второкласничката Мелиса Четелязова. На второ място е първокласничката Диана Овчарова, а третото място спечели Абдулах Ахмедов – IV клас.

🎖️Специалните награди на ДГС – Ивайловград взеха Арда Мехмед – III клас и Никол Георгиева – IV клас.

На събитието присъства Кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, като отправи поздравления към Директора на Държавно горско стопанство – Ивайловград – инж. Лиляна Симеонова и целия и екип за инициативата и активността, и динамичното снабдяване на населението с дърва за огрев, както и за грижите, които полагат за облагороденото дворно пространство на горското стопанство.

С послание да се грижим за българската гора, инж. Лиляна Симеонова подари на гостите иглолистни дървета и иновативни брошури със семена на иглолистни растения.

Активността на ДГС – Ивайловград не спира дотук – вчера, горските служители освежиха изцяло пространствата около Манастир „Св. Св. Константин и Елена“ в Лъджа, а утре им предстои да залесят дворни пространства на учебни заведения в Ивайловград.

#АктивнаСедмицаНаГората