Днес в читалището в с. Свирачи се състоя коледното тържество на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, наречено „В очакване на Коледа”.
Всички ученици от училището се включиха в организирането на събитието. В продължение на час, гостите на читалището станаха свидетели на множество сценки, песни и традиционни български танци. Дядо Коледа и Снежанка стриктно следяха изпълнителите на сцената, за да видят кой е бил добро, и кой лошо дете през изминалата година. Малки и големи танцуваха рамо до рамо, превъплътиха се в герои от обичани фолклорни приказки като „Галена Богданка”.
Облечени в прекрасни носии, коледарите се появиха и орисаха всички в залата да са живи, здрави, усмихнати и благополучни през Новата година.
Дядо Коледа остана толкова очарован от играта на малките „актьори“, че подаръци имаше за всички.
Зам.- кметът Красен Кръстев подари подаръчета на всички присъстващи деца от името на г-жа Овчарова и Общинска Администрация Ивайловград.
С много усмивки децата изпратиха своите гости, а ние останахме щастливи, че само присъствието ни беше достатъчно, за да направи денят на тези деца още по-празничен! Защото смисълът на Коледа е точно това – да направим нещо специално за някого! 
Благодарим за чудесното посрещане, и още повече за старанието, които деца и учители бяха вложили в представлението „В очакване на Коледа”.
Пожелаваме весели празници и още повече причини за широки усмивки!