„Виното – елексирът на живота”. Под такъв надслов се проведе конкурсът за най-добро домашно вино реколта 2019 г. в село Свирачи.
За поредна година най-много представители имаше червеното вино – цели 21, а белите вина – 8. На дегустацията традиционно се гласува за най-добро домашно вино, като печели онова вино, което е получило най-много гласове от присъстващите.

На винения конкурса присъстваха кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова и зам.-кметът г-жа Светла Моллова, които също се включиха в гласуването.

След преброяването на гласовете, първото място в категория „Червено вино” грабна Иван Пехливанов, след него на второ място е Нела Стойчева, а третото място бе за Георги Авджиев. В категория „Бяло вино”, Дионисиовата напитка на Димитър Вълчев взе първо място, след него на второ – Тодор Вълков и Атанас Пехливанов на трето. Те ще бъдат наградени на 14 февруари на празника в с. Свирачи.

Честито на победителите от с. Свирачи, а ние припомняме,че община Ивайловград също организира конкурс за най-добро домашно вино, който ще се проведе на 13 февруари /четвъртък/ от 19:00 ч. в Детски комплекс.
Желаещите да се включат в конкурса могат да предоставят своето домашно производство в бутилка от 700 мл. в срок от 04.02 до 12.02 /сряда/включително, в стая 207 в сградата на Общинска Администрация Ивайловград.

Вината ще се оценяват в три категории – бяло, червено и розе, като всеки участник има право да участва с по едно вино от всяка категория.
Награди очакват на най-добрите майстори на виното за 2019 година – тези, чиито вина, Вие сте оценили най-високо!