Заместник-кметът Светла Емилова Моллова е родена в гр.Ивайловград.

Завършва средното си образование в СУ “Христо Ботев ” в граничния град, където впоследствие става там и учител. Следвала е “Български език и история” във Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”, след това и магистратура “Политология, дипломация и национална сигурност” в същия университет. Омъжена е, има две деца – момиченце на 10 г. и момченце на 7 г.

1. Защо решихте да се занимавате с политика?                                                                                                   – За мен политиката винаги е била интересна, поради тази причина завърших и магистратура в тази насока. Разбира се, не само това е основното, смятам, че младите хора трябва да вземат участие в управлението, да имат позиция, която да отстояват.

2. Какво означава за вас този пост на заместник кмет?
– На първо място отговорност! Най-напред към хората, които са ми гласували доверие, както и към тези, за които ще работя за в бъдеще. За мен е важно да се разбере, че заместник- кмет означава да си в услуга на обществото, а не обратното.

3. В коя сфера ще бъдете полезна и с какво бихте помогнали за развитието на общината?
– Според мен, един заместник- кмет, трябва да успява да превърне важните за хората от своята община теми, в приоритети на своята работа. Активно ще работя във всички сфери за развитието на общината.

4. Как ще оправдаете доверието на един от най-успелите кметове в Хасковска област Диана Овчарова?
– Безспорно, в лицето но госпожа Овчарова, аз виждам изключителен авторитет и човек, доказал се не само в работата си, но и с доброто си отношение към хората. Човек с главно “Ч”, от когото мога само да се уча. Благодарна съм за доверието, което ми гласува. Осъзнавам, че то носи след себе си огромна отговорност. Отговорност, която искрено се надявам да оправдая и ще работя в тази посока.

5. Кои според вас трябва да са приоритетите на община Ивайловград?
– Община Ивайловград е прекрасно място, необходимо е да се работи в посока на по-добра трудова и социална реализация. Да продължи развитието на туризма със същите темпове, във всички негови форми – воден, ловен, екологичен и др. Много важен факт, подпомагащ развитието на туризма, е богатата на културни и исторически ценности история на общината. Уникален паметник на културата е античната вила “Армира”.

6. Как могат да се задържат младите хора в Ивайловград?
– Ивайловград е изключително спокойно място, за да останат тук и да се развиват младите хора е необходимо да се създадат условия за реализация.

7. Какво обичате да правите в свободното си време?
– В свободното си време обичам да прекарвам време със семейството си. Много обичаме да пътуваме и го правим винаги, когато имаме възможност.

8. Любим политик и книга?
– Ами… много са… не е само един политик. По-скоро са съвкупност от определени качесва на няколко личности, които са пример за мен. Дипломатичността и решителността на г-н Борисов, харизмата на г-н Паси и още много други. ”Богат, беден” на Ъруин Шоу е една от любимите ми книги.

Източник: XNEWS – Хасково новини