На 15 септември, в дворовете на четирите училища в община Ивайловград тържествено бе открита новата учебна година, а 27 деца за първи път прекрачиха училищния праг.
Кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова бе официален гост на церемониите по откриване на новата учебна 2021 / 2022 година в Средно училище „Христо Ботев” град Ивайловград и основните училища в общината.
Учениците от ивайловградското училище врязоха за пръв път в изцяло новообзаведена сграда, състоящa се от нова училищна мебелировка, технологично и спортно оборудване, музикални инструменти, медицински и лабораторни приспособления, на стойност от 843 184.00 лв., а децата от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Железино се сдобиха с новоизградена мултифункционална спортна площадка за мини-футбол, волейбол и баскетбол на стойност 94 510.24 лв., реализирана по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. – „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.
Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. На този ден всяка година училищата в цяла България отварят своите врати и с радост посрещат ученици.
С трепет и с вълнение първокласниците направиха първата стъпка в коридорите на познанието. Те прекрачиха училищния праг, следвайки своя първи учител.
На добър час!