ВРЕМЕ Е ЗА ФЕСТИВАЛ!

Заповядайте на 1-ви и 2-ри септември на 10-то юбилейно издание на „Кулинарното наследство на Тракия” – Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти.

Във фестивалните дни ви очаква:

Демонстрации на храни и занаяти, представени от местни производители и партньорите ни от Slow Food.

Лютеница с куртовска капия, направа на сапун, крафт бира, студено пресоване на ядкови малса, бонбони от трахана, бърканица, зелник под връшник, баници, баклави, тутманици, клинове, плодове и зеленчуци, както и мед, тахан, билки, вино и ракия – всичко това ще ви очаква на фестивала.

Ще видите също и представяне на обичаи, а в съпътстващата програма ще се насладите на автентични песни и танци, както от нашия регион, така и от гостуващи групи.

Авторът Диляна Курдова ще представи книгата ”Размисли върху българската женска носия”. Шеф-готвачите Юри Велев и Николай Илиев ще ни изненадат с кулинарни изкушения, а гостите от Франция, Гърция и Турция ще ни представят традиционни за техните държави ястия.

За децата, а и не само, сме подготвили забавна програма с цирковите артисти Играчка-Плачко и много други изненади.

Да, ще си хапнете! А споменът за това ще запечатате в специално изградените от нашите стилисти арт пространства.

Но това не е всичко! Ще се забавляваме много и с музикалната програма:
Ансамбъл „Българе”, Жоро Любимеца, Надя Казакова и Титаните АКАГА.

Не пропускайте да посетите 10-тото юбилейно издание на този вкусен фестивал!

Вкус на традиции и бит, топла баница и прясно избито масло, вкус на наследство – „Кулинарното наследство на Тракия”.

Всички, които искат да бъдат участници във фестивала, могат да го заявят до 20-ти август на e-mail: chitalishtelibrary_ivg@abv.bg, включително на тел. 0883409300.

Община Ивайловград, в партньорство с НЧ „Пробуда 1914” Ивайловград и Slow Food Bulgaria, ще ви очакват за едни изпълнени с много вкус и емоции дни.

Бъдете част от тази кулинарна магия!