Посланикът на Република Албания г-жа Доника Ходжа и посланикът на Република Косово г-н Едон Цана се срещнаха с кмета на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова и председателя на Общински Съвет – Ивайловград, г-жа Дарина Кисьова.

„Нищо не ни разделя, много ни свързва“ бяха първите думи на г-н Едон Цана, посочвайки допирните точки между трите държави и ивайловградския край.

„Политическите отношения между България, Албания и Косово са чудесни. Изключително сме щастливи от факта, че в община Ивайловград има запазено албанско село. Село Мандрица, за което всички сме чували – от нашите семейства, приятели и учители. С нетърпение очакваме да се запознаем с местните, да научим повече за техните обичаи и истории. България винаги е била сред първите 15 страни по отношение на туристическия поток от Албания. Надяваме се и за в бъдеще да продължи да се отбелязва увеличение на туристопотока и повече хора да имат възможност да посетят Мандрица.“ – сподели г-жа Доника Ходжа, посланик на Република Албания.

През престоят си, посланиците на двете държави ще посетят село Мандрица, църквата „Св.Св.Константин и Елена“ в село Долно Луково, Антична Вила „Армира“ и Защитена природна местност „Дупката“.