В община Ивайловград педиатър и общопрактикуващ лекар, стартираха своята медицинска дейност.

Д-р Карамфила Тодорова и д-р Тодор Тодоров са имената на новите здравни специалисти, които забелязаха очарованието на Ивайловград и решиха да се установят тук, за да изпълняват своята професионална мисия.

Специалистите са с дългогодишен професионален опит в сферата на здравеопазването и имат дългосрочна практика в Германия.

Д-р Карамфила Тодорова е специалист в областта на педиатрията. Завършила е „Медицина” в Тракийски университет – гр. Стара Загора и продължава развитието си, като на следващ етап специализира „Детски болести”. Работила е в Дом „Майка и дете” – гр. Хасково, след което продължава практиката си по специалността в Германия.

Д-р Тодор Тодоров е утвърден общопрактикуващ лекар, завършил Висшето си образование – „Обща медицина”, също в Стара Загора. Преди практиката си в Германия, д-р Тодоров е работил като семеен лекар.

Приемът на пациенти е всеки делничен ден от 08:00 – 12:00 и от 14:00-18:00 ч., а кабинетът им се помещава на 1-ви етаж в сградата на болницата, кабинет №1.

Лицата, които към момента нямат личен лекар, както и тези, които тепърва им предстои да изберат такъв, могат да го направят целогодишно, а лицата, сменящи личните си лекари – в периода до 30 юни.