От 00:00 ч. на 21-ви март /събота/ влизат в сила нови противоепидемични мерки

Министерството на здравеопазването публикува Заповед №РД-01-143 от 20.03.2020 г., в която от 00:00 ч. на 21-ви март /събота/ влизат в сила нови, по-строги противоепидемични мерки:

🔴Преустановяват се посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоражения на открити и закрити обществени места.

🔴Органите на МВР ще организират контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка каква е целта на пътуването на гражданите.

🔴През контролно-пропусквателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

🔴Забранява се на лица ДО 60 годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 08:30 до 10:30 часа всеки ден.

Мерките са в сила до изричната им отмяна, съобщават от здравното министерство

Скъпи съграждани,
Отправяме апел към всички Вас, да се отнесем отговорно и дисциплинирано към правилата, които ще служат само и единствено в полза на здравето ни.

Всички ние имаме близки, които обичаме. Нека не бъдем егоисти в това трудно за света събитие и не подценяваме заплахата, защото тя е реална.

Да останем позитивни Да си останем вкъщи