Скъпи приятели на природата,
Имаме удоволствеито да Ви поканим на откриването на “Зелен офис“ на открито на 11.11.2022 г. от 15:00 ч. на входа на града.
Зеленият офис или “Зелена класна стая” осигурява личната връзка на децата с природата. Развива у тях нагласа за здравословен начин на живот.
Проектът засяга и темата за рециклирането. Тепърва офиса ще расте и ще се развива, а учениците ни ще учат най-важните уроци – тези на природата.
Обособеният кът за учене на открито дава възможност на учителите да обединят много и различни теми и да ги представят на учениците по интересен, лесен за реализация и атрактивен начин.
В Зеления офис ще ни очакват новосъздадения Еко-патрул и гост-лектор – Даниел Костов, който е с дългогодишен опит в сферата на опазване на околната среда.
Първият урок на открито ще бъде на тема „Нашето влияние върху природата“ и ще разберем по интересен начин защо са опасни електронните отпадъци и как се рециклират.
Със световно известната игра „Климатичната фреска“ ще преминем през увлекателен процес, с който ще открием връзката между причините и последствията, свързани с изменението на климата и заедно ще търсим възможни решения за климатичните проблеми.
Ще бъде интересно! Заповядайте!