По традиция, за поредна година, Община Ивайловград организира кампанията за пролетно почистване „Да изчистим Ивайловград!”.
До този момент, с общи усилия, успяхме успешно да изчистим едни от най-засегнатите райони в нашия град, като местност „Дупката”, „Кара папа”, Манастир „Св.Св. Константин и Елена”. Щастливи сме, че граждани и институции от Община Ивайловград с охота се включиха в кампанията и взеха активно участие в нея.
Благодарим на Държавно горско стопанство Ивайловград, за това, че първи се включиха в кампанията и почистиха района около „Колибаря”!
Специални благодарности и на служителите от Общинска Администрация Ивайловград, на Общинско предприятие „Спектър”, Общинско предприятие „Общинско горско”, СУ „Христо Ботев”, Районно управление пожарна безопасност Ивайловград.
Поради постигнатите добри резултати, Община Ивайловград УДЪЛЖАВА зелената инициатива „Да изчистим Ивайловград”!
За всички, които не са успели да се включат в инициативата, или за тези, които желаят да се включат отново – имате шанс да го направите до 15 АПРИЛ!
Сега е моментът да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите, стълбищата – всички места, чрез които прозира нашия образ и нашия начин на живот.
Община Ивайловград апелира отново да се спазват принципите на събиране и дава по-подробно следните указания:
Отпадъци от бита – в контейнерите и съдовете за смет;
Клони и треви – в снопове и чували до съдовете за смет;
Мебели и друг едрогабаритен отпадък – оставете до съдовете за смет се уверете, че не пречат на преминаващите.
Припомняме, че докато чистите можете и да спечелите и интересни награди! Четирите категории, в които можете да участвате са за „Най-добре почистени зелени площи”, за „Най-активни”, за „Най-добре почистено междублоково пространство”, за „От нищо нещо”.
Ще се оценят креативността, изобретателността, активността. Можете да изпратите Вашите снимки на e-mail адрес: oba_ivaylovgrad@abv.bg или на официалната FACEBOOK страница – Община Ивайловград – Новините.
Призоваваме всички граждани и институции в Ивайловград, да се включат в пролетното почистване на града ни, да посрещнем честити предстоящото Възкресение, да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста, по-човешка….
От това ще спечелим всички!
НИЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!