Институции и граждани от община Ивайловград се включиха в мащабната акция на БТВ – „Да изчистим България заедно”.

В голямото чистене се включиха служители от Община Ивайловград, Общинско предприятие „Спектър”, Държавно Горско стопанство, Общинско Горско стопанство, Районно управление „Полиция”, Дирекция „Социално подпомагане”, Дирекция „Бюро по Труда“, ВиК Ивайловград, Туристически информационен център, НЧ „Пробуда 1914”, Общински исторически музей и Банка ОББ.

Независимо, че учебната година все още не е започнала, учениците от клуб „Екология” при Средно училище „Христо Ботев” успяха да се организират и също подкрепиха каузата за по – чиста околна среда.

Междублоковото пространство на жилищните сгради на Ивайловградските улици „Гео Милев” №7,„Гео Милев” №18, „Христо Ботев” №7, „Армира” №10, „Любимец” №14, „Първомайска” №11, „Осми март” №2, „Пирин”19 и още много други, също бе поето в ръце от собствениците си.

Разхвърлени пластмасови бутилки, найлонови торби, опаковки от вафли и гризини. Това е картината, която всеки един от нас е виждал по озеленените и защитени местности, не само в Ивайловград, но и в цяла България.

Днешният ден не е просто „Ден за чистене”, а кауза, която да ни накара да се замислим какво всъщност причиняваме на природа, и как тя ще ни се отблагодари един ден.

Поднасяме искрени благодарности към всички, които допринесоха за един по – чист Ивайловград!

Мястото на отпадъка е в контейнера, а не по земята!