Националното  сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи своите годишни награди за 2018 г. Това стана по време на XIII Годишна среща на местните власти, провела се от 1 до 3 октомври в к.к. Албена., на която присъстваха Кмета на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, зам.-кметът г-н Кръстю Делииванов и секретарят г-н Николай Панайотов.

По традиция Сдружението възнагради най-заслужилите общини със специални призове в шест категории – „Община – реформатор”, „Общинар – реформатор”, „Общински дарител”, „Партньор на общините”, „Активни граждани” и „Медиен глас на общините”.

НСОРБ връчи награда на община Ивайловград за „Община – реформатор” с мащаб до 10 000 жители. Община Ивайловград спечели приза си въз основа на своите 3 участия на представители на общината в работни групи, постоянни комисии и други инициативи на НСОРБ, насочени към защитата на общите интереси, 2 отговора на допитвания на НСОРБ и 7 предоставени становища по промени на нормативни актове. По този начин нашата община се класира в класацията на общините в Република България с 12 точки.

„Наградата е атестация за добра работа и признание за труда на всички колеги от общинска администрация Ивайловград” – сподели Кметът на община Ивайловград, г-жа Диана Овчарова.