Награда за Йоана Терзиева от конкурса „Аз и Детското полицейско управление“
Йоана Терзиева от V клас на СУ “Христо Ботев“ Ивайловград, бе наградена в националния конкурс за детска рисунка „Аз и Детското полицейско управление“.
Конкурсът, в който се включиха 87 ученици от различни краища на страната, се проведе в края на 2019 г.
За отличното си представяне петокласничката получи грамота и награди от Главна дирекция „Национална полиция“.
Рисунката на Йоана, заедно с творбите на останалите участници, ще станечаст от благотворителната кампания на Главна дирекция „Национална полиция“ – „Деца помагат на деца“. Детските рисунки ще бъдат изложени и продадени на годишната церемония „Полицай на годината“, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Програмата „Детско полицейско управление“ се реализира в СУ „Христо Ботев“ Ивайловградот 2018 г.В инициативата участват 18 ученици от V клас. Техен ръководител е Желязко Георгиев.
Инициативата „Детско полицейско управление“ е на Министерството на вътрешните работи. Реализира се във взаимодействие с министерствата на образованието и правосъдието, Българската православна църква, Българския младежки червен кръст и Българския туристически съюз. Идеята е учениците да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; за отстояване на своите права и отговорности пред обществото; работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.