КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРО ДОМАШНО ВИНО РЕКОЛТА 2017
СЕ ПРОВЕДЕ В СВИРАЧИ

„Виното е олицетворение на плодородие и живот”. Под такъв надслов се проведе конкурсът за най-добро домашно вино реколта 2017 г. в село Свирачи.
За поредна година най-много представители имаше червеното вино – цели 23, а в надпреварата участваха само 5 бели вина. На дегустацията традиционно се гласува за най-добро домашно вино, като печели онова вино, което е получило най-много гласове от присъстващите. Всички гости и жители на селото имаха възможността да се насладят на представените различни видове от Дионисовата напитка.
В събитието по покана се включиха и специалисти от Винарска избра „Ямантиев”, които дегустираха всички вина и имаха решаваща роля в определянето на победителите.
Зам.- кметът на Община Ивайловград Кръстю Делииванов също участва в конкурса като предостави свое производство червено вино.
Тази година битката се оказа оспорвана, тъй като първо и второ място от червените вина, и второ и трето от белите, бяха с равен брой гласове.
След повторна дегустация от Комисията, в която се включи и г-н Делииванов, победителите бяха определени.

Победителите в категория Червено вино са:

Станка Николова – I място
Георги Стойчев – II място
Кръстю Делииванов – III място.

Победителите в категория Бяло вино са:

Атанас Пехливанов – I място
Георги Семерджиев – II място
Иван Илиев Пехливанов – III място.

Честито на победителите от с. Свирачи!

А вие скъпи приятели, не забравяйте, че на 14-ти февруари, по традиция, на площад „Тракия” отново ще се проведе конкурс за „Най-добро домашно вино”. Който желае виното му да бъде дегустирано и оценено, може да донесе своето производство два дни преди самия празник (12 февруари) в сградата на Община Ивайловград.