Тази вечер малката зала на НЧ „Пробуда 1914“ приветства своите гости, които имаха удоволствието да присъстват на концерт, посветен на Йоханес Брамс и на предстоящите коледните празници.
Камерна формация „Армира“ с диригент Елена Грудева, откриха концерта, а първата част от него беше посветена на композитора Йоханес Брамс, тъй като тази година се навършват 120 години от смъртта му.
Госпожа Грудева увлекателно разказа историята на живота на Брамс и пътят му към върха. Всички присъстващи успяха да се докоснат до неговото творчеството, като бяха представени едни от най-интересните и лирични произведения, сред които част от 4-та симфония на Брамс, „Унгарски танц“ №5 и любимият на г-жа Грудева „Унгарски танц“ за пиано №2.
Втората част на концерта беше посветена на предстоящите коледни празници. Камерна формация „Армира“ постави усмивки на лицата на присъстващите, изпълнявайки най-известните коледни песни.
Срещата завърши с пожеланията на Елена Грудева за весели празници и благодарствените слова на гостите, сред които беше и зам.- кметът на община Ивайловград Красен Кръстев.