Уважаеми жители на град Ивайловград,

Информираме Ви, че на дата 19.04.2018 г. е подписано споразумение между Кмета на община Ивайловград и Министъра на регионалното развитие и благоустройството на стойност 286 192.94 лева, осигурени от капиталови разходи от бюджета на Министерството на регионалното развитие за 2018 г., включващ реконструкция на водопровод на град Ивайловград по улица „Орфей” / улицата зад НЧ „Пробуда 1914“ / и продължението към нея. Към настоящия момент са подготвени всички сградни отклонения, които са готови за присъединяване към водопроводната мрежа.
Информираме Ви, че на 27 юни /сряда/ предстоят строително-монтажни работи, заключващи се в отсечката между ул. „Пейо Яворов” и улица „Иван Вазов”. На 28 юни /четвъртък/ строителните дейности ще продължат в участъка между улица „Иван Вазов” и улица „Орфей”, /зад киното до трафопоста/, което ще наложи спиране на водата, за тези два дни, във времето от 08:00 часа до 19:00 часа в централната градска част.

Съгласно предварителния представен линеен график прекъсване на водоподаването няма да има през дните петък, събота и неделя. След почивните дни – на 2 и 3 юли /понеделник и вторник/ ще продължат строително – монтажните дейности по присъединяването към водопроводната мрежа в участъка от трафопоста до началото на улица „Орфей” /до Туристическия информационен център/. В тези дни, от 08:00 до 19:00 часа няма да има вода в квартал „Дружба”. Издадена е заповед №275/25.06.2018 г. на Кмета на община Ивайловград за временна организация на движението , състояща се в забрана за движение на МПС. Участъкът е обезопасен с оглед осигуряване безопасността на работещите и преминаващите.

От името на община Ивайловград отправяме апел към живущите в тези райони да освободят пътното платно от движимо имущество и друго такова, което би затруднило ремонтните дейности, както и към всички жители на град Ивайловград да се запасят с необходимото количество вода за битови нужди.

Съгласно представения линеен график за изпълнение се очаква строително-монтажните дейности да приключат до две седмици.

Община Ивайловград прави всичко това с цел разрешаването на сериозен проблем, какъвто е поетапната и цялостна подмяна на напълно амортизираната остаряла централна водопроводна мрежа.

Очакваме разбиране за временното неудобство от гражданите!