По информация от днес:

➡️ 21 човека от община Ивайловград към момента са под карантина. Отново подчертавам, че това са хора, на които е наложено наблюдение. Не означава, че са болни. На трима наложената мярка е изтекла. От Ивайловград – 8 / 1 с изтекло предписание – вчера/; Планинец – 1; Железино – 1; Белополци – 1; Горноселци – 4; Плевун – 1; Покрован – 2; Белополяне – 1; Славеево – 2 /изтекли са предписанията – днес/. Днес са подадени още двама от Ивайловград – тяхната карантина тече от 23.03.2020 г. От Прокуратурата в Крумовград са образували досъдебно производство на човек, който е пристигнал в Драбишна, а в декларацията си е посочил, че ще прекара карантината в Крумовград.

📌Получихме и първите заявки от домоуправители за дезинфекция на общите части. Утре, наши служители ще започнат да ги разнасят по места.

Днес, ‼️ Със заповед РД 01-93/23.03.2020г. на директора на РЗИ – Хасково, в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, въведени със заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, се въвеждат следните противоепидемични мерки, на територи на нашата община:
1.Преустановява се предлагането, в търговски и производствени обекти, на непакетирани, прясно сготвени и готови за консумация храни, от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.
2.Преустановява се ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито.

📌Още от днес: обновена е бланката на декларация за преминаване през КПП в областните градове. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg. В декларацията, по новия образец, отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство, със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Бъдете здрави и се пазете!