Уважаеми съграждани,
С удоволствие Ви представяме официалната програма за мероприятията по повод 14 февруари – Ден на Ивайловград!
 
Тази година Ивайловград ще посрещне своя празник не на познатия досега площад „Тракия”, а на началните лозови масиви в посока с. Драбишна.
Предвид наложените противоепидемични мерки и повишаване броя на заболелите в цялата страна, празникът ще протече със спазване на традициите по зарязване на лозята, избиране на новия Трифон и провеждане на конкурс „Най-добро домашно вино”, без народно веселие.
 
Празничният ден ще започне с утринна молитва от 08:00 ч. в Храм „Св. Преображение Господне“ и ще продължи с Божествена Света литургия от 09:00 ч., като след приключването и ще бъде раздаден курбан за здраве.
 
Програмата ще продължи от 11:00 ч. на лозовите масиви с традиционния ритуал по зарязване на лозята и избиране на новия Трифон, а в ход на програмата ще бъдат обявени победителите от конкурса за най-добро домашно вино.
 
Всеки, който желае виното му да бъде дегустирано и оценено, може да донесе своето производство в периода от 07.02. /понеделник/ до 10.02. /четвъртък/ в сградата на Общинска Администрация – Ивайловград. Вината ще се оценяват в три категории – бяло, червено и розе, а журито, което ще направи печелившият подбор ще бъде в състав от миналогодишни носители на първи места и професионалисти в сферата на винопроизводството.
 
Нека да отпразнуваме Деня на Ивайловград,Трифон Зарезан и Деня на влюбените с чаша вино в ръка!