Празникът на Ивайловград – 14 февруари ще бъде отбелязан виртуално заради пандемията от COVID-19. Решението е взето от Общинския кризисен щаб след проведено обсъждане.

Според общинското ръководство събирането на множество хора на едно място носи твърде голям риск от разпространяване на заразата. С Решение № 19 от 28.01.2021 г., Общински съвет – Ивайловград подкрепи предложението.

14 февруари е обявен за „Ден на град Ивайловград“ с Решение № 9 от 12.02.2001 г., на Общински съвет – Ивайловград. За първи път тази година традицията ще бъде прекъсната и тържествени прояви няма да има.

„Променящата се епидемиологична обстановка в цялата страна и появата на новия още по-заразен щам на COVID-19, и не на последно място, опазване здравето и живота на всички нас, ни поставя пред необходимостта да направим верния избор. Дали с камбанен звън, както е във Велико Търново, виртуален рецитал на деца от детските градини, намиращи се на територията на съответната община, приветствия, отправени към жителите на общината от почетни граждани …, вариантите са десетки. Сега е моментът да бъдем отговорни и да проявим далновидност“, обръща се към жителите и гостите на Ивайловград кметът на общината Диана Овчарова. Тя пожелава на всички здраве и надежда, че догодина традицията ще бъде продължена и всички заедно ще могат да отбележат празника на града.