Служители от Общинска Администрация – Ивайловград, представиха България в четвъртото издание на Фестивала на железниците, провеждащ се във френския град Лонго.

Специалният щанд, на който се представиха всички туристически дестинации в община Ивайловград, както и железниците в България, бе посетен както от гостите на фестивала, така и от кмета на побратимения ни град Лонго, г-жа Колет Фине, и г-жа Николет – общински съветник от гр. Лонго.

В своето слово по повод откриването на Фестивала на железниците, г-жа Фине, изказа своята благодарност за участието на ивайловградчани в празника, и лично честити 10-те години от побратимяването между двата града, които се отбелязаха в Ивайловград преди месец.

Нашите представители имаха възможността да посетят град Амиен – родното място на президента Макрон, града където Жул Верн прекарва последните си години от живота, университета „Жул Верн“, река Сома и уникалната катедрала, която е и най-голямата в страната.

„Това бяха два дни изпълнени с много незабравими срещи, музика, настроение, особено внимание и топло отношение към нас.” – споделят те.

Четвъртото издание на Фестивала на железниците завърши с награда за участие за щанда на Ивайловград.