Можете да подкрепите община Ивайловград на този адрес: https://kmetnagodinata.bg/

Голямото гласуване за престижната награда „Кмет на годината“ започна. Националното онлайн гласуване ще продължи от 1 до 15 септември 2019 г. на познатата на всички платформа kmetnagodinata.bg

Тази година гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат – 2015 – 2019 г.

Конкурсът „Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg, като традиционно в конкурса за всяка от 9-те категории се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население до 50 000 жители), и за голяма (с население над 50 000 жители). Оценката на стотици граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара „Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

Категориите в „Кмет на годината” за мандат 2015 – 2019 г., в които можете да гласувате за община Ивайловград, и да подкрепите кмета Диана Овчарова, са „Кмет на годината”, „Кмет на гражданите”, „Градска среда”, „Транспорт”, „Туризъм, култура, фестивали и традиции”, „Образование, спорт и младежки политики”, „Инвестиции и работни места”, „Социална община” и SMART CITY.

Припомняме, че кметът на община Ивайловград, г-жа Диана Овчарова, вече има няколко последователни награди от най-големия портал за общини Kmeta.bg – за категория „Най-добра туристическа дестинация” през 2015 г., “Кмет на годината” през 2016 г., „Иновации и образование” през 2017 г. и „Кмет на гражданите” през 2018 г.
Победителите в категориите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г.