За поредна година Община Ивайловград ще се включи в инициативата „Да изчистим България”, като тази година мотото на кампанията е „България като един отбор”.

В тази връзка, отправяме покана към Вас за участие в акцията по почистване, която тази година ще се проведе на 15 септември 2018 г., с начален час 9.00 ч., сборен пункт пред сградата на Общинска администрация – гр.Ивайловград.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване. През 2018 bTV Media Group стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Водещата медийна група подписа меморандум за сътрудничество и се присъедини към международната гражданска организация Let’s Do It Foundation.

Затова се обръщаме към всички организации и предприятия, към всеки един от Вас да подкрепи кампанията и да се включи в нея.

Определете си конкретно място и организирайте почистването му.

Ние вярваме, че кампанията може да бъде успешна, като се включим всички и покажем, че можем да се грижим за заобикалящата ни среда, защото когато сме заедно ще успеем да стигнем навсякъде, където има нужда от почистване. Надяваме се да постигнем и друг ефект – да променим отношението на хората към градската среда и природата, да променим навиците им и създадем устойчива гражданска позиция.

В почистването ще бъдат включени местностите:

  • „Колибар чешма”,
  • „Пенсионерската чешма” ,
  • ЗМ „Дупката”,
  • Църквата „Св. Преображение Господне”- Ивайловград,
  • Манастира „Св.Константин и Елена”,
  • междублокови пространства,
  • градинки и около градските паркове,
  • пространства около детските площадки и училища,
  • входните пространства и околовръстни пътища на града
  • и селата Белополци, Белополяне, Гугутка, Долно Луково, Драбишна, Железино, Камилски дол, Кондово, Мандрица, Планинец, Плевун, Покрован, Попско, Свирачи, Славеево, Хухла, Черни рид, Меден бук.

На e-mail: oba_ivaylovgrad@abv.bg  или по пощата, попълвайки приложения формуляр по-долу очакваме да заявите вашето участие в кампанията, като се регистрирате като доброволен участник за посочените места.

Извозването ще бъде организирано от Община Ивайловград.

На всички участници в инициативата ще бъдат раздадени чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани на място в деня на стартиране на кампанията.

Оставаме на Ваше разположение и в готовност за уточняване на подробности. Ще се радваме на предложения от Ваша страна, за допълнително включване и на други обекти за почистване.

Формуляр за заявяване на вашето участие в кампанията „Да изчистим България“ можете да откриете ТУК.