Заместник-областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова проведе открита приемна за гражданите на Ивайловград.
В малката зала на НЧ „Пробуда 1914” се проведе срещата с гражданите, където те имаха възможността да обсъдят най-наболелите проблеми на местното население.
По инициатива на г-жа Здравкова, бяха посетени част от местата, които са най- засегнати от проливните валежи, и поради които бе обявено и частичното бедствено положение на територията на община Ивайловград. Сред тях бе и с. Ленско. То бе наводнено преди седмица при обилните дъждове, изсипали се над община Ивайловград. Щетите в Ленско са огромни- водната стихия е отнесла асфалта от пътя, наноси са затлачили водното корито, наводнени са селскостопански имоти и къщи. Щетите вече са описани, а голяма част от междуселските улици са почистени. Проводимостта на реката също е възстановена, въпреки че предстои още много работа. Това констатира д-р Стефка Здравкова. Посещението й в Ленско бе част от изнесената приемна, която тя проведе в района. В Ивайловград също има щети по инфраструктурата, които са описани и частично отстранени.