КОГАТО ЗЕМЯТА Е БОЛНА И ЗАМЪРСЕНА, ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ Е НЕВЪЗМОЖНО

За поредна година Община Ивайловград организира ежегодно пролетно почистване на град Ивайловград, като тази година кампанията се проведе в дните между 11 и 15 април. „Харесва ли ти да живееш така?” бе мотото на тазгодишната акция.

В инициативата се включиха клубовете „Екология“ при СУ „Христо Ботев“, Основните училища „Св. Св. Кирил и Методий с. Свирачи, с. Железино и с. Белополци, Общинска служба по земеделие, Районно управление – Полиция, Районна служба Пожарна Безопасност и Защита на Населението, ОП „Спектър“, НЧ „Пробуда 1914“, Общински исторически музей и Туристически информационен център, Дирекция „Социално подпомагане“ и „Бюро по труда“, Дом за стари хора, кметства от селата Гугутка, Черни рид, Свирачи и съвестни граждани на общината.

Кампанията включваше дейности по административните сгради в общината, входно-изходни артерии на града, „Колибар“ чешма, „Ликан“ чешма, „Попова“ чешма, Манастир „Св. Св. Константин и Елена“, Атеренски /римски/ мост, участъци от р. Армира и Вришко дере, междублокови пространства и училищни дворове.

В „Седмицата на гората“ в съвместна акция с Държавно горско стопанство – Ивайловград и Община Ивайловград, бяха посадени 15 бр. чинари на входа на града.

През тази седмица, по повод предстоящите Великденски празници бе облагороден и подговен парка на входната артерия по съвместна инициатива на НЧ „Пробуда 1914“ с Община Ивайловград и ОП „Спектър“.

Но нищо не приключва дотук! Гората.БГ предостави на Община Ивайловград 400 броя дръвчета – ябълка, смърч, орех и златен дъжд, които ще бъдат безвъзмездно дарени на гражданите, които желаят да засадят бъдеще.

Посадъчният материал може да получите в сградата на Общинска администрация, от 08:00 – до 17:30 часа в периода от 18.04.2022г. – 21.04.2022г. до изчерпване на количествата.

Община Ивайловград благодари на всички включили се в кампанията, които подпомогнаха за една по-добра, чиста и зелена околна среда!