Община Ивайловград започва организация по набиране на доброволци, които да подпомагат дейностите на общината в борбата с болестта COVID – 19, за да имаме пълна готовност да реагираме адекватно в случай, че това се наложи.

Полагането на доброволен труд Ви дава възможност да промените живот – нечий друг, както и Вашия собствен. В тези трудни за всички ни дни, когато страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас, трябва да бъдем обединени, и да вярваме, че можем да се справим заедно, следвайки мерките, наложени от Националния кризисен щаб.

Това освен на думи, изисква и организационна подготовка.

Затова се обръщаме към всички Вас.
Вашето съдействие ще бъде нужно при евентуално затваряне на конкретно населено място; при въвеждането на вечерен час като мярка; при дезинфекция на обществени места; мерене на температура при влизане или излизане, извън страната през ГКПП; информиране на населението; доставка на хранителни продукти и лекарства; оказване на помощ от медицински персонал и др.

Желаещите, на първо място, трябва да са здрави и да не страдат от хронични респираторни, кардиологични и диабетни заболявания. Да не са предприемали пътуване до обявените за рискови държави. Препоръчително е да са с предишен опит и в овладяването на трудни ситуации (като бивши служители на МВР, МО и Пожарна безопасност и защита на населението).

Вярваме, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. В момент на кризи ние не веднъж сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности.

Като доброволец можете да се запишете на телефони: +359 3661 6090; + 359 3661 6528; + 359 3661 8154.

При сигнали и въпроси относно COVID – 19, можете да се обадите и на обявения от община Ивайловград, безплатен телефон: 0800 18 430.