Кметът на община Ивайловград заедно с министър Николай Нанков участва в церемонията по стартиране на рехабилитацията на пътя Чирпан – Симеоновград. Първата копка бе направена в Димитровград. По думите на кмета на Димитровград Иво Димов десетилетия наред хората от Димитровград са чакали някое правителство да им обърне внимание и нещо да се случи с този път. „Сега това, което чакаха хората, вече се случва. Това е път между две области Хасково и Стара Загора, и между три общини – Димитровград, Чирпан и Симеоновград, който след 15 месеца ще бъде готов“, посочи Димов и предупреди, че лично ще следи за качеството на изпълнение. „40 години този път не е ремонтиран“, припомни министърът на МРРБ Николай Нанков и уточни, че инвестицията е за близо 36 млн. лв.
Министър Нанков провери и до къде е стигнал проектът за изграждане на кръгово движение на пътя Хасково-Димитровград. Всички процедурни спънки трябва да бъдат преодолени по най-бързия начин, за да се регулира движението и да се обезопаси това кръстовище, категоричен бе министърът.
Няколко часа по-късно бе даден старт и на още един проект, който свързва областите Хасково и Кърджали. Това е отсечката Момчилград – Крумовград – Ивайловград. Тя е с дължина 32 км, а ремонтът й ще струва 21 млн. лв. В церемонията участва и председателят на НС Цвета Караянчева. Този ремонт трябва да приключи за 14 месеца, а средствата за него са от Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и от националния бюджет.