Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави.

Община Ивайловград имаше възможност да получи образователни детски комплекти за засаждане на дървета. Това бе едно от поредните безвъзмездни дарения на Гората.бг от Фондация 77, по повод кампанията „Засаждаме бъдеще с Гората. бг“, за което им благодарим!

Децата от детските градини на територията на община Ивайловград, за които бяха предназначени комплектите, имаха възможността да засадят жълъди от величествени дъбове, кестени, явори, зелени ясени, вечнозелени борове, красив габър, и др., като всеки образователен комплект съдържаше саксия от 100% рециклиран материал, биотор и етикети, с които децата да отбележат кога и какво е засадено, както и подробни инструкции за грижа.

За малчуганите бе истинско удоволствие да си поиграят с почвата, а фактът, че сега посаждат дърво изключително ги впечатли.