„ДЕТСТВО МОЕ“ ОТВОРИ ВРАТИ
Благодарение на съвместните ни усилия, започнали още през 2015 година, дългоочакваният момент настъпи и Детски игрови център на открито „Детство мое” отвори вратите си за малки и големи!
Много са приоритетите залегнали в Програмата за управление на Община Ивайловград 2015-2019 година, но децата винаги са били и ще си останат един от най-важните.
Детският игрови център на открито „Детство мое” е разработен след предварителни срещи и разговори с родители, които имаха възможността да го оценят предварително. Същият е включен в капиталовия списък на Община Ивайловград, след решение на ОбС Ивайловград. Проекта е реализиран със средствата от предоставената целева субсидия от държавния бюджет. След проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки, бе избран изпълнител за извършване на строително – монтажните дейностите и предвидените по проекта многофункционални съоръжения за игровия център. Направена е цялостна реорганизация на пространството – сцена за представления, музикални и други творчески изяви, нова паркова мебел – пейки, парково LED осветление, със съвременна визия, осигурен максимален брой занимания за деца, с висока игрова стойност. Има зона за изкуство и атракции; детски зони по възрастови групи за деца от 0 до 12 г.; зона тих отдих; Wi-Fi зона. Спазени са всички нормативни изисквания по Наредбата за изграждане на достъпна детска среда. Това е един нов продукт със социална насоченост, съобразен с изискванията на новото време – интерактивен, сетивен, креативен. Провокиращ нови идеи, стимулиращ участието, творчеството и ангажираността, чрез създадените атрактивните условия за развитието на нашите деца.
Атмосферата по време на откриването бе изпълнена с емоции, блестящи детски очи и много усмивки! За доброто настроение се погрижиха аниматори от МТТ „Актьорите”, както и група „Буратино” от ДГ „Ивайловград”.
Но това не е всичко! Тепърва забавленията започват и нашите деца ще имат възможността да се забавляват на нашия нов и изцяло модернизиран Детски игрови център „Детство мое”!
Община Ивайловград очаква и Вашите предложения и идеи относно програмите, които центърът ще организира! Имате свободата да давате своите предложения под формата на съобщение на Фейсбук страницата на детския център. Центърът ще бъде отворен всеки ден от 08:00 до 17:30 ч. през месеците – октомври до април. При благоприятни метеорологични условия ще бъдат организирани занимания от 10:00 до 12:00 ч. през делничните дни с аниматор. През пролетно – летния сезон, центърът ще работи от 08:00 до 21:30 ч.
Заниманията с аниматор ще бъдат всеки делничен ден от 09:00 до 11:00 ч. и следобед от 17:00 до 19:00 ч. Също така ще бъдат организирани тематични мероприятия и партита веднъж месечно, които ще бъдат предварително обявявани на страницата на центъра във фейсбук – Детски игрови център на открито „Детство мое“!!! Да бъде щастливо детството Ви!