Пролетта дойде. Престоят светли празници. По традиция всяка година преди Великденските празници община Ивайловград организира кампания за пролетно почистване. Като Кмет на Община Ивайловград, избран да представлявам Вашите интереси и да работя заедно с Вас за възраждането на Ивайловград, Ви призовавам да почистим и подредим нашия общ дом. Тазгодишната кампания ще започне на 24 март и ще продължи до 31 март.

 Инициативата „Пролетно почистване”, обединява нашето желание да живеем и работим в среда по-добра от вчерашната и по-надеждна от утрешната. Сега е момента да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите, стълбищата – всички места, чрез които прозира нашия образ и нашия начин на живот. Призовавам гражданите да се съобразят с  това и да не паркират автомобилите си по уличните платна, за да се улесни почистването им.

Община Ивайловград апелира отново да се спазват принципите на събиране и дава по-подробно следните указания:

Отпадъци от бита – в контейнерите и съдовете за смет;

Клони и треви – в снопове и чували до съдовете за смет;

Мебели и друг едрогабаритен отпадък  – оставете до съдовете за смет и се уверете, че не пречат на преминаващите. Не забравяйте да ни информирате на посочените  телефони, за да ги извозим възможно най-бързо.

За извозването на отпадъците ще бъде предоставена техника от общината, която предварително може да заявите на телефон: 03661/60-90.

Разчитаме на гражданите да участват при товаренето на отпадъците.

 

Да се включим в кампанията за почистване на община Ивайловград, да посрещнем честити предстоящото Възкресение, да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста, по-човешка. От това ще спечелим всички.

 

 Апелираме за масово участие от Ваша страна !