По случай 145-годишнината от Обесването на Васил Левски, НЧ „Пробуда 1914” съвместно с предучилищна група „Буратино” към ДГ Ивайловград, организира урок по родолюбие, наречен „Спомен за Левски”. Децата запознаха зрителите с по-важните моменти от живота на Апостола на свободата като изпълниха сценка, придружена с кратък поетичен рецитал. Кметът на Община Ивайловград – г-жа Диана Овчарова, заедно с Председателя на Общински Съвет Дарина Кисьова – Зафирова, подариха на всички участващи деца книжка – „Моята първа книга за Васил Левски“ и националното знаме на Република България.
А по същия повод, програмата продължи с „Великденско вино“ от Константин Илиев. Спектакъла има за цел да освети индиректно образа на Апостола на българската свобода. Драматичният монолог в пиесата, който авторът описва в текста, не демитологизира образа на Левски. Пиесата насочва към заветите на Апостола за чиста и свята република, за всеотдайно и честно служене на отечеството, за високата нравственост и върховенството на закона при управление на народните дела.
В ролята на поп Кръстю Никифоров се превъплати актьорът Петър Савчов, като негов партньор бе Борислав Христов, в ролята на немия клисар Гечо.