Къде е детството вълшебно?

Как да се качим по стълбичката на мечтите?

Кои са нашите приятели? Как пристигна пролетта, а есента?

Какви са детските лудории?

На тези, и още куп въпроси, поетът музикант Боби Мирчев, който бе гост на НЧ „Пробуда 1914” днес. Текстописецът и автор на детски книги и песни Боби Мирчев посрещна групите „Буратино” и „Бърборани”, и учениците от трети и четвърти клас от училище СУ „Христо Ботев” гр. Ивайловград, във фоайето на читалище „Пробуда”.

Посещението се превърна в истински празник за малчуганите, защото освен, че пяха и танцуваха на фона на песните и стихотворенията на Боби, те се забавляваха и в компанията на Бърборана, която бе дошла специално за събитието.

Борислав Мирчев работи с композиторите Георги Красимиров – Герасим, Красимир Гюлмезов, Илия Ангелов, Светослав Лобошки, Васил Делиев, Хайгашод Агасян, Борис Карадимчев. С искрен и неподправен език той твори за децата. С ИК „Анубис“ създава детските книжки „Мида, раковина и море“, „Нотна стълбица от сняг“, ”Тръгва  детският  влак“, „Моята родина България” стиховете за най-малките по музика на Борис Карадимчев – „Бръмбо и приятели“ .

Всички те бяха представени днес, и децата, които присъстваха имаха възможност да опознаят от близо стихотворенията, написани от Борислав Мирчев на различни теми: детството, Родината, приятелството, мечтите, лудориите, които съпътстват детския живот, мама, числата, празниците като Коледа и Баба Марта,  морето, житните класове…и още много други!

Като подарък за своите гости текстописецът бе предвидил по две от книжките си. Всяко стихче в книжките е допълнено от тематична илюстрация, разказваща цели нови истории и провокираща детето да фантазира по зададената от автора тема.

„За пръв път посещавам Ивайловград, но съм изключително щастлив, че имах удоволствието да се запозная с всички деца. Те са много умни и талантливи! Поздравления за техните учителки и родители, за възпитанието, с което са ги дарили!” сподели Борислав Мирчев. Авторът допълни, че това определено няма да е последната му среща с ивайловградските деца.