Благотворителният Коледен базар „В името на добротата“ е ежегодно събитие, организирано от Община Ивайловград, с помощта на НЧ „Пробуда 1914” и неговите клонове, Общински исторически музей, ТИЦ Ивайловград, Основни училища „Св. Св. Кирил и Методий” с. Свирачи, с.Железино и с. Белополци, пенсионерски клубове, занаятчии и приложници, и разбира се, всички граждани, с участието си в благотворителната кауза.

Тази година базара се състоя в НЧ „Пробуда 1914“ на 15.12.2018 г., а участие в програмата взеха Балет към НЧ „Пробуда 1914” с ръководител Людмила Спатару и Клуб „Приятели на книгата” към НЧ „Пробуда 1914”
клон с. Свирачи.

Средствата от продажбите на ръчно изработените уникални коледни картички, играчки, сувенири, сурвачки и ястия, ще бъдат дарени на семейство в нужда.

Благотворителната кауза ще продължи и тази вечер в малката зала на НЧ „Пробуда 1914“ от 18:00 ч., където ще се състои „Великата любов” – Концерт на камерна формация „Армира” с диригент Елена Грудева, посветен на основоположника на чешката музикална класика Бедржих Сметана, и наближаващите коледни
празници.