Актуална пътна обстановка в община Ивайловград към 15:00 ч. на 05.02.2020 г.
Уважаеми съграждани, жители на община Ивайловград, уведомяваме Ви, че обстановката в община Ивайловград е нормална при зимни условия.
Информация за обстановката се подава на всеки два часа от кметовете и кметските наместници по населени места до дежурния в Общината.
Към момента снежната покривка в района на с. Белополци е повече от 15 см, а в селата Кобилино, Покрован, Пъстроок и Черни рид – 10 см.
Освен обилния снеговалеж на места има и навявания.
Пътищата в общината са отворени и проходими при зимни условия, включително и от републиканската пътна мрежа по направленията Хасково и Кърджали. Няма въведени ограничения за движение на моторни превозни средства на територията на общината.
Фирмата -изпълнител, която е избрана да поддържа общинската пътна мрежа разполага с техника и изпълнява задълженията си по снегопочистването. След обобщаване на получената от кметовете и кметските наместници по населени места в общината информация, до фирмата са изпратени възлагателни писма.
По данни от началника на Районна пътна служба е изпратена снегопочистваща техника по направленията: гр. Хасково, гр. Кърджали и с. Меден бук.
Няма населени места без ток към момента.
За утре, 06.02.2020 г., за област Хасково е обявен код жълто, очаква се снежната покривка да достигне до 15 см и ще духа умерен вятър.
При промяна на обстановката ще Ви уведомяваме своевременно.
Приканваме Ви да бъдем разумни на пътя и пожелаваме безаварийно пътуване!